Zuurkoolschotel van Opa

Ingrediënten

+ -
print

Kaassaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en zet ze op in ruim water.
  2. Laat ze koken tot ze gaar zijn (ca. 20 minuten) Zet ook de samen met het stuk -spek (aan één stuk) op in ruim water en kook dit ook ca. 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de kaassaus:
  4. Laat de op een laag vuurtje smelten, voeg de , bouillon en de voorzichtig toe en roer dit tot een glad papje.
  5. Maak op smaak met (als de saus te dik wordt evt.
  6. wat koffie- of gewone toevoegen).
  7. Oven voorverwarmen op ca. 180 graden C.
  8. Snijd de in dunne plakken.
  9. Giet en af.
  10. Maak van de samen met de en een smeuïge puree (niet te dik, dikt nog aan in de oven), maak op smaak met peper en zout.
  11. Snijd de -spek in dunne plakken.
  12. Beboter een vuurvaste ovenschaal (let op dat deze groot genoeg is).
  13. Doe op de bodem de helft van de .
  14. Dek dit af met de helft van het spek en leg hier weer de helft van de bovenop, hierover verdeel je de helft van de kaassaus.
  15. Herhaal dit in dezelfde volgorde nogmaals met de rest en dek het geheel af met de aardappelpuree.
  16. Strooi als laatste het /paneermeelmengsel er overheen en leg er hier en daar een klontje op.
  17. Zet het in het midden van de voorverwarmde oven tot de een mooi knapperig goedbruin korstje heeft.
  18. Dit is echt de lekkerste zurenkool die je ooit gegeten hebt.
  19. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • kaas, boter, vleesbouillon, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, melk, boter, boter, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • room, kaas, melk, boter, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in rookworst en zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
216 kcal
10%864 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel van Opa