Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaghetti Bolognese  la Shirley recept
Spaghetti Bolognese  la Shirley recept

Spaghetti Bolognese la Shirley


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ik hou niet van zoveel van tomatenpuree (en ketchup enz. ) dus toen ik deze saus proefde was ik gelijk om. Beetje Italiaans, beetje Hollands en beetje Indisch. Ik weet niet door wie dit recept ooit bedacht is maar ik heb dit voor het eerst geproefd bij mijn vriendin Shirley en heb de basis qua hoeveelheden beetje aangepast aan mijn smaak. . ! Wees inventief met de ingredienten en kruiden en voeg het naar eigen smaak toe. Er kan natuurlijk altijd kaas overheen maar ik vind dat zonde van de smaak van de saus. Voorbereiding: Kook de spaghetti beetgaar volgens gebruiksaanwijzing en onderwijl: Snipper de uien. Snijd de preitjes klein en snijd de paprika in blokjes (ik houd niet van grove stukken). Als je verse tomaten gebruikt, deze een paar minuten in kokend water leggen zodat het vel er makkelijk afkomt. Tomaten ontvellen en ook in blokjes snijden, Kruid het gehakt volgens gebruiksaanwijzing van de gehaktkruiden. Hak of pers de knoflook en voeg dit bij de uitjes (indien knoflookpoeder evt. later pas toevoegen). Maak de spaghettimix aan volgens gebruiksaanwijzing. Plaats de overige ingredienten onder handgebruik. Bereiding: Olie warm maken in een wadjang of hoge pan en uien (+ gehakte of geperste knoflook) toevoegen en fruiten tot het er glazig uit ziet. Gekruid gehakt toevoegen en rullen tot het gehakt bruin is. Kleingesneden prei en paprika toevoegen en een minuutje doorroeren. Aangemaakte spaghettimix toevoegen, samen met de gepelde tomaten of tomatenblokjes, tomatenpuree, ketjap, sambal, basilicum en oregano (en knoflookpoeder indien niet gehakt of geperst). Opvoeren tot het weer kookt. Lager zetten en 10 minuten door laten pruttelen. Have fun.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaghetti bolognese la shirley recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven