Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tagliatelle met kabeljauw, aubergine en kerstomaatjes recept
Tagliatelle met kabeljauw, aubergine en kerstomaatjes recept

Tagliatelle met kabeljauw, aubergine en kerstomaatjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de vis schoon en snijd hem in stukjes. Snijd de aubergine in schijfjes van ca. 5 à 6 mm dikte. Verhit de frituurpan tot 165° C en bak hierin de basilicumblaadjes 10 à 15 seconden. Bak daarna de aubergineschijven ca. 1 minuut in de frituurpan. Laat ze uitdruipen op keukenpapier. Doe de olijfolie in een koekenpan en verwarm de knoflook enkele minuten. Pas op dat de olie niet te heet is en de knoflook niet verbrandt. Neem de knoflook uit de olie en gooi deze weg. Bak nu de stukjes kabeljauw snel rondom enigszins bruin. Strooi er wat zout en peper op. Temper het vuur en voeg de gefrituurde aubergineschijfjes en de gehalveerde kerstomaatjes toe. Laat 2 minuutjes sudderen. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af door een vergiet en sauteer even mee in de koekenpan. Verdeel over 4 voorverwarmde borden en garneer met de verkruimelde, gefrituurde basilicum. Tot slot nog even wat zwarte peper uit de molen eroverheen strooien. Hierbij past uitstekend een glas droge witte wijn zoals een Vernaccia di San Geminiano Riserva.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tagliatelle met kabeljauw, aubergine en kerstomaatjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven