Gekookte rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Ja, je leest dit goed, dit is een recept voor het koken van !
  2. Nu denk je misschien dat dit volstrekt overbodig is, maar dat is niet het geval.
  3. De kwaliteit van de is erg belangrijk voor de rest van de maaltijd.
  4. Deze moet dus gewoon goed zijn.
  5. Vaak zie ik dat mensen koken in ruim , vervolgens de pan afgieten, de omscheppen en klaar!
  6. Lekker makkelijk.
  7. Dit is erg zonde, omdat op deze manier alle smaakstoffen de pan uitgegoten worden.
  8. Doe de in een pan.
  9. Voeg toe en giet dit weer af.
  10. Herhaal dit een aantal keer totdat het dat je afgiet niet meer troebel is.
  11. Uiteindelijk voeg je toe totdat het 1 vingerkootje boven de staat.
  12. Voeg ook een beetje toe en breng het aan de kook.
  13. Als de kookt, zet je het vuur op zijn zachtst.
  14. De deksel is op de pan met een klein kiertje zodat er een beetje stoom kan ontsnappen.
  15. Op deze manier kook je de 'droog' gaar.
  16. Af en toe kun je door te proeven, proberen of de gaar is.
  17. Als de te droog dreigt te worden voordat hij gaar is, kun je simpelweg wat toevoegen en/of het deksel helemaal dichtdoen.
  18. Tip:
  19. er zijn heel veel verschillende soorten .
  20. Twee hele bekende zijn Pandan en Basmati .
  21. Aangezien er een heel groot verschil zit tussen deze rijstsoorten en bijvoorbeeld de snelkookrijst uit een pakje, is het zeker de moeite waard deze eens te proberen!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gekookte rijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb van mijn ma geleerd dat je het ook in de waterkoker kan doen, als het water heeft gekookt moet het rijstzakje(!) erin en ongeveer 10 min. Erin laten zitten en klaar!
Bianca 21 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
17 kcal
0%68 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gekookte rijst