Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met salami en garnalen recept
Risotto met salami en garnalen recept

Risotto met salami en garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de ui.
Maak de rode peper schoon en snijd het in dunne reepjes.
Hak de peterselie klein. Snijd de salami in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie en strooi hierin de risotto. Roer totdat alle korrels met een dun laagje olie zijn omgeven. Schenk een deel van de bouillon bij de risotto en voeg pas een volgende scheut toe als de vorige scheut in zijn geheel is opgenomen. Voeg kort voor het einde van de kooktijd van de risotto de garnalen erbij met de gehakte peterselie. Laat het kort doorwarmen en voeg als laatste de salamiblokjes toe.

Serveersuggesties

Het is niet nodig maar men kan de risotto opkleuren met enkele draadjes safraan. Week deze draadjes eerst in witte wijn en voeg al roerend aan de risotto toe. Het kleurt dan mooi geel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit risotto met salami en garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven