Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stamppot boerenkool met rode paprika recept
Stamppot boerenkool met rode paprika recept

Stamppot boerenkool met rode paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de groentebouillonblokjes in 3 deciliter water en kook de boerenkool ongeveer 22.5 minuten tot ze gaar is. Let op dat er niet teveel vocht 'verdwijnt', voeg anders wat water toe. Schil en snijd de aardappelen in vieren, kook ze gaar en stamp ze fijn. Meng de gare boerenkool door de gestampte aardappelen. Snijd de rode paprika en teentjes knoflook in heel kleine stukjes. Smelt de boter in een koekenpan, doe de paprika en knoflook erin en laat het zacht worden. Niet bakken! Doe de zachte paprika, knoflook met de boter door de boerenkoolstamp en schep goed om. Als het te droog is eventueel wat warme melk toevoegen. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.

Serveersuggesties

Geef er de lekkerste rookworst bij, u weet wel, die van het warenhuis. Ook is het erg lekker met een beetje piccalilly.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stamppot boerenkool met rode paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven