Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tapa met garnalen boter, avocado en yoghurt recept
Tapa met garnalen boter, avocado en yoghurt recept

Tapa met garnalen boter, avocado en yoghurt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 100ºC. met luchtcirculatie. Doe de boter in een pan op een laag vuur. Pel de garnalen en leg ze in de boter. Leg de pellen (schillen) van de garnalen uitgespreid op een oven bakplaat en laat ze in ruim 1 uur goed drogen in de oven. Ze moeten knisperig droog zijn. Laat intussen de garnalen op een zeer laag vuur "gaar" worden. Dit kun je zien als ze rood verkleurd zijn. Duurt ongeveer 15 min. Doe het boter mengsel in de keukenmachine of in een hoge kom en mix tot het een gladde massa geworden is. Laten afkoelen in de koelkast. Als de garnalen schillen goed knisperig droog zijn maal ze zeer fijn in de snij-mixer. Moet echt goed droog zijn. Je kunt de schillen, als ze al fijngemalen zijn, nog even terug zetten op een bord in de oven om het nog verder uit te laten drogen. Er moet een soort poeder ontstaan = garnalen zout Snijd de avocado in hele dunne reepjes of krullen en doe er wat citroensap op. Serveren: Smeer een flinke laag garnalen boter op de cracker, leg er in het midden ´n krul van avocado op (of heel dun gesneden reepjes) Dress er yoghurt over, waarop zwarte peper wordt gemalen. Daarna over het geheel wat garnalen zout strooien. Kan als tapa gegeten worden of met wat salade als voorgerechtje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tapa met garnalen boter, avocado en yoghurt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven