Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vega pasta


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de oven op hetelucht 180 graden.
Halveer de tomaatjes leg ze op de bakplaat, besprenkel met zout en een scheutje olijfolie en laat ze 30 min in de oven staan.
Kook de pasta volgens verpakking.
Maak zelf tapenade door de teentjes knoflook, zongedroogde tomaatjes, tijm en ongeveer 80 ml olijfolie te pureren in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg aan het eind ongeveer 25 a 30 gram pijnboompitjes toe en een snufje zout.
Was en droog de spinazie bladeren.
Rooster kort de rest van de pijnboompitten.
Snijd de feta in blokjes.
Leg de spinazie op de borden.
Meng de tapenade door de pasta.
Schep de pasta in het midden van de spinazie bladeren.
Verdeel de feta stukjes erover heen.
Verdeel de halve cherrytomaatjes erover heen.
Strooi de geroosterde pitjes erover heen.

Suggesties:

Pijnboompitjes om te roosteren voor over de pasta kun je ook vervangen door zonnebloem- en pompoenpitten of meerdere pitten samen roosteren.

Eventueel zijn olijven toe te voegen, als laatste over de pasta strooien.

Als de tapenade droog is kun je evt. iets kookvocht toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vega pasta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven