Blanquette de mer (ragout van zeevruchten)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De saus:
  2. Maak in en pan een roux met de en de , en leng deze aan met de bouillon.
  3. Voeg er de , geperste knoflook, fijngehakte en het aan toe.
  4. Op smaak brengen met en .
  5. Op een zacht vuur laten pruttelen.
  6. Op een laag vuur zacht laten worden.
  7. Bereiding van de vis en zeevruchten:
  8. Stoom de vis en de zeevruchten in 20 minuten gaar.
  9. Bereiding van de groenten:
  10. Maak de schoon en snijd het groen er van af.
  11. Snijd het wit van de in dunne reepjes.
  12. Versnipper de .
  13. Laat de en de in een pan met wat smelten.
  14. Snijd de in dunne plakjes en de in kleine reepjes.
  15. Toevoegen.
  16. Op een laag vuur zacht laten worden.
  17. Bereiding:
  18. Neem de saus, haal er het uit en voeg er de vloeibare en het aan toe.
  19. Goed mengen.
  20. Op een heel laag vuur voorzichtig aan de kook brengen.
  21. De saus moet aan een lepel blijven hangen.
  22. Leg de vis en de zeevruchten op een schaal, leg de groenten er over heen en begiet het geheel met de saus.
  23. Serveren met witte rijst en een droge witte , bijvoorbeeld chablis.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel
  • groentebouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%1064 kcal
Vetten
5 g.
7%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Blanquette de mer (ragout van zeevruchten)