Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Jakobsschelp op salade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de Jakobsschelpen ,de "noix de Saint Jacques" in een schaal met de melk en laat ze rustig in ca. 4 uur ontdooien. Plet de teentjes knoflook met het lemmet van het keukenmes en laat ze even rusten. Maak de salade schoon en sla het water er goed uit. Scheur de bladen in kleine stukjes. Snijd de lente uitjes in kleine ringen. Doe de groene delen van de uitjes in de salade en houd de rest apart. Neem 2 teentjes knoflook en snijd deze zeer fijn. Voeg ze bij de salade. Maak een dressing van 1 deel wijnazijn en 2 delen olijfolie. Snijd de rest van de knoflook zeer fijn en doe dit bij de dressing. Tot slot een mespunt kurkuma. Meng de dressing nu tot hij glad en wat dik wordt. Doe er tot slot wat zwarte peper uit de molen over. Zet de dressing even op zij. Haal de Jakobsschelpen uit de melk en dep ze met keukenpapier droog. Voorzichtig dat de harten niet kapot gaan. Doe de boter in een koekenpan. Voeg de rest van de uitjes bij de boter en bak deze even aan. Doe dan de Jakobsschelpen er bij en bak deze in ca. 4 6 minuten per kant bruin. Glaceer ze daarna met de magere room. Sla de dressing nog even door en voeg hem dan bij de salade. Verdeel de salade over de borden en verdeel vervolgens de Jakobsschelpen over de salade. Op smaak maken met wat zout en peper. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Dit zeer delicate gerecht wordt als hoofdgerecht in Frankrijk gegeten. De "noix de Saint Jacques zijn bij de meeste grote zaken in de diepvries te krijgen. De beste begeleider is een glas Champagne, maar een goed gekoelde Methode Champagnoise kan natuurlijk ook.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit jakobsschelp op salade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven