Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerrie mosselschotel recept
Kerrie mosselschotel recept

Kerrie mosselschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui en de witlof grof. Snijd de winterwortel in plakjes van 5 mm dik (indien de wortel te groot is, snijd je de plakjes in tweeŽn of in vieren). Bleekselderij in stukjes. De Spaanse peper, eerst zaadjes verwijderen en dan in dunne ringetjes. Puntpaprika's eerst in de lengte in tweeŽn, daarna in smalle reepjes. Fruit de ui en de witlof in de olie, voeg de winterwortel toe en de kerrie. Alles goed omroeren. Selderij erbij, Spaanse peper en als laatste de puntpaprika's. Voeg 1 kop water toe en laat ca. 20 minuten stoven met het deksel op de pan. Aan het eind moet al het water bijna verdampt zijn. Eventueel wat water erbij of het deksel van de pan halen. Kook ondertussen in een andere pan de mosselen rijkelijk bestrooid met peper. (indien de mosselen in een zgn vacuŁm zak zitten, de mosselen niet wasssen anders de mosselen even snel afspoelen maar niet in het water zetten. Mosselen sterven van zoet water!) Pel de gare mosselen en leg ze meteen op het groentemengsel zodat ze warm blijven. Zet ondertussen een pan water op voor de noedels. Kook de noedels en spoel ze met koud water af, Doe de slagroom bij het groente/ mosselmengsel en breng dit aan de kook. Als het kookt de noedels erbij en goed omroeren. Door de hete saus worden de noedels zo warm. Voeg voor de smaak eventueel nog wat mosselkookwater toe als er zout bij moet (mosselkookwater is gewoon zeewater dus zout). Strooi op het laatst de blaadjes thijm over de schotel en niet meer doorroeren. Smakelijk eten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kerrie mosselschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven