Rode mulfilet bedekt met basilicum en filodeeg

Ingrediënten

+ -
print

Vinaigrette:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Mulfilet goed drogen, ruim insmeren met roomboter en bedekken met de basilicumblaadjes.
  2. Leg hierop het vel , druk aan op de mul en smeer opnieuw ruim in met roomboter.
  3. In de koeling plaatsen.
  4. Zet de gesneden sjalotjes heel zachtjes aan in de Grand Cru van Valderrama.
  5. Niet te heet want dan verdampt de unieke kwaliteit van deze .
  6. Blus af met Edik (= soort azijn met een zeer lage zuurgraad).
  7. Kook twee Opperdoes Ronde tot zéér gaar, maak met behulp van een staafmixer mooi glad en voeg de verkregen "pulp (als bindmiddel) aan de toe.
  8. Voeg hierna opnieuw ruim Grand Cru toe om de juiste verhouding te verkrijgen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Kook de vier Opperdoes Ronde, in de schil, in water dat dezelfde ziltheid heeft als zeewater en snijd daarna in brunoiseblokjes.
  11. Doe een klein beetje Grand Cru in een pan en bak heel zachtjes de brunoise van aardappel te samen met de flinters van de sukade.
  12. Voeg tijdens dit proces een beetje toe.
  13. Blancheer de doperwtjes.
  14. Als de "stoof" bijna zover is, de doperwtjes toevoegen.
  15. Verwarm de Salicornia Cress (Zeekraal Cress) met wat roomboter.
  16. De mul uit de koeling halen, bijsnijden en bakken met minmaal .
  17. Nadat de zijde met het voldoende garing heeft gekregen, de mul omkeren en van het vuur af verder laten garen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in vinaigrette
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
181 kcal
9%724 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode mulfilet bedekt met basilicum en filodeeg