Mulfilet goed drogen, ruim insmeren met roomboter en bedekken met de basilicumblaadjes.
Leg hierop het vel , druk aan op de mul en smeer opnieuw ruim in met roomboter.
In de koeling plaatsen.
Zet de gesneden sjalotjes heel zachtjes aan in de Grand Cru van Valderrama.
Niet te heet want dan verdampt de unieke kwaliteit van deze .
Blus af met Edik (= soort azijn met een zeer lage zuurgraad).
Kook twee Opperdoes Ronde tot zéér gaar, maak met behulp van een staafmixer mooi glad en voeg de verkregen "pulp (als bindmiddel) aan de vinaigrette(1 stuk) toe.
Voeg hierna opnieuw ruim Grand Cru toe om de juiste verhouding te verkrijgen.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de vier Opperdoes Ronde, in de schil, in water dat dezelfde ziltheid heeft als zeewater en snijd daarna in brunoiseblokjes.
Doe een klein beetje Grand Cru in een pan en bak heel zachtjes de brunoise van aardappel te samen met de flinters van de sukade.
Voeg tijdens dit proces een beetje vinaigrette(1 stuk) toe.
Blancheer de doperwtjes.
Als de "stoof" bijna zover is, de doperwtjes toevoegen.
Verwarm de Salicornia Cress (Zeekraal Cress) met wat roomboter.
De mul uit de koeling halen, bijsnijden en bakken met minmaal olijfolie(1 stuk).
Nadat de zijde met het filodeeg(2) voldoende garing heeft gekregen, de mul omkeren en van het vuur af verder laten garen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in vinaigrette
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.