Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Filet Wellington recept
Filet Wellington recept

Filet Wellington


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien. Smelt een klontje boter in de koekepan en bak hierin de kippenlevertjes. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Doe fijngehakte levertjes en pâté in een kom. Pel de ui en hak deze fijn. Fruit de gesnipperde ui goudkleurig in de bakboter van de levertjes. Doe de gebakken ui in de kom met pâté. Voeg peper, zout en fijngehakte peterselie toe en meng alles tot een samenhangend geheel. Wrijf het vlees in met peper en zout. Schroei het vlees in een braadpan in hete boter in enkele minuten rondom dicht. Neem het vlees uit de pan. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, snijd de deeglap bij zodat deze ongeveer 8 cm langer is dan de ossenhaas en ongeveer 3x zo breed als de dikte van het vlees. Verdeel het pâtémengsel over de deeglap en leg hierop de ossehaas. Vouw het deeg zó om het vlees en de vulling dat de naad bovenop komt te liggen. Bevochtig de randen met water en druk de rand goed aan. Vouw de zijkanten eveneens dicht. Keer het pakket voorzichtig om en leg het op een met water bevochtigde bakplaat met de naad naar beneden. Versier het oppervlak met repen en blaadjes die uit de restjes deeg worden gesneden. Plak ze vast met wat water. Klop het ei los en bestrijk hiermee het oppervlak. Bak de filet Wellington 20-2 5 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C. (gasstand 5) goudbruin en gaar. Laat de filet ongeveer 5 minuten uitdampen alvorens deze aan te snijden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit filet wellington recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven