Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Geroosterd varkensvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een marinade door de knofloook fijn te hakken en te mengen met de overige ingrediënten (allemaal verkrijgbaar in de supermarkt).
Snijd het vlees op de spekkant een paar keer diagonaal in.
Bestrooi met zout en leg in de marinade, zodat het vlees helemaal onder staat.
Een hele nacht is het lekkerste, maar een uurtje of zes kan ook.
Verwarm de oven op 225 graden celsius.
Haal het vlees uit de marinade. Leg met de spekkant naar boven op een rooster in een braadslee en zet in de oven.
Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 160 graden celsius en braad nog eens 50 minuten.
Bedruip af en toe met de marinade.

Serveersuggesties

* ik gebruik 125 milliliter ketjap manis en 125 milliliter ketjap medja: alléén ketjap manis (van Conimex) vond ik te zoet en de medja van Kaki Tiga is gewoon erg lekker. Lekker met sperziebonen en rijst (wij aten het met roergebakken sperziebonen + shii-takes en een lichte nasi goreng en vonden `t een feestje!)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geroosterd varkensvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven