Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde ossenstaart recept
Gestoofde ossenstaart recept

Gestoofde ossenstaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 180 graden celsius. Leg de lappen vlees plat en bestrooi met zout, peper en fijngehakte kruiden. Rol ze op tot een worst met bindgaren. Bestuif licht met bloem.
Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de rollen bruin. Doe de rest van de olie in de pan en smoor wortel, ui en selderij bijna gaar. Schep de groenten in een braadslee en leg de ossenstaartrollen erop.
Overgiet met de wijn zodat alles bedekt is. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, kaneelstokje, peperkorrels en zout toe.
Zet minstens 2 uur in de oven. Leg de rollen als ze gaar zijn op een schaal en laat afkoelen zodat ze stevig worden.
Schuim het braadvocht af, laat het inkoken en zeef het. Verwijder het bindgaren, snijd de rollen in plakken en verwarm ze in de braadjus met een extra klontje boter.

Allergenen Informatie

Voor dit gestoofde ossenstaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven