Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hamlappen met appel recept
Hamlappen met appel recept

Hamlappen met appel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Breng in een pan 2 deciliter cider met apelstroop aan de kook en los al roerend de appelstroop op. Let de appelpartjes erin en laat ze in 10 minuten gaar koken en zo dat de appelpartjes bedekt zijn me teen laagje stroop. Snijd de hamlappen in grote stukken en wrijf ze in met zout en kaneel. Verhit de boter in de koekenpan en bak de hamlappen in 15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Leg de hamlappen op een bord en houd ze warm. Schenk de rest van de cider bij het bakvet en Kook het nog even door tot een gebonden jus. Voeg de kookroom toe en warm het nog even door. Breng het op smaak met zout. Schep de saus op 4 borden en leg het vlees erop. Garneer met de appeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hamlappen met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven