Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hongaarse varkenslapjes recept
Hongaarse varkenslapjes recept

Hongaarse varkenslapjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de knoflook, paprika en ui fijn.
Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan af en laat deze uitlekken.
Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met versgemalen peper.
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan.
Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en bak hierin de spekblokjes ongeveer 5 minuten.
Voeg de ui, knoflook, karwijzaad en paprikapoeder aan de spekjes toe en fruit deze 3 minuten mee op een niet te hoog vuur.
Voeg de zuurkool, kippenbouillon, rode paprika en vleesblokjes aan het uienmengsel toe en breng de bouillon aan de kook.
Laat het gerecht ongeveer 50 minuten op een laag vuur (op een sudderplaatje) langzaam gaar stoven.
Roer tenslotte de zure room door het gerecht en breng het vlees op verder smaak met zout en versgemalen peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hongaarse varkenslapjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hongaarse varkenslapjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Dit is omdat je het gerechtniet zo zuur wil hebben spoel je de zuurkool de smaak van de zuurkool overheerst dan te veel.
    Jaccor gaf dit recept op 2 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Waarom moet de zuurkool afgespoeld worden ? Verlies je dan niet de smaak van de zuurkool?
    Hannie32 gaf dit recept op 1 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven