Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfszwezerik recept
Kalfszwezerik recept

Kalfszwezerik


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de abrikozen een nacht wellen in koud water. Laat de zwezerik een uur weken in koud water. Ververs dit meermalen. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in. Giet ze af, haal er het vlies af en alle ongerechtigheden. Laat de abrikozen zachtjes in hun welwater gedurende 4 5 minuten koken. Laat de zwezerik onder druk afkoelen. Snij ze in dunne plakken. Klop het ei los, haal er de zwezerik door en haal deze daarna door wat paneermeel. Smelt de boter in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren. Geef er zout en peper over. Reduceer de bouillon tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur. Geef er zout en cayennepeper bij. Snij de abrikozen doormidden en leg ze in de saus. Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de abrikozen omheen en schenk er de saus over.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kalfszwezerik recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven