Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karbonade met appel uit de oven recept
Karbonade met appel uit de oven recept

Karbonade met appel uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van de boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur in 3 minuten aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets af laten koelen. In achtergebleven vet spekjes bakken. Ui en appel toevoegen en 3 minuten al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ovenschaal leggen. Spek en appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 17.5 minuten in midden van de oven zetten tot karbonades gaar zijn en bovenkant bruin is. Lekker met witlof.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit karbonade met appel uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Karbonade met appel uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

 • Jammer dat je in de ingedienten niet volledig bent. De spekjes en de mosterd is wel het vermelden waard, zeker als je als kok in spé alle ingredienten klaarzet alvorens je begint.
  Jacky gaf dit recept op 13 december 2011 4 uit 5 sterren
 • Gisteren gemaakt, en mijn vriendin en ik hebben er erg van genoten. Geweldig recept!
  Thomas gaf dit recept op 6 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven