Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd recept
Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd recept

Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in stukken.
Laat de lamsbout kort voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de rozemarijn in 15 kleine takjes.
Dep de lamsbout droog met keukenpapier.
Maak in de lamsbout 15 kleine inkepingen van ongeveer 1 cm diep
Stop in elke inkeping een plakje knoflook en een takje rozemarijn.
Schenk de groentebouillon en sjalotjes in de braadslede.
Bestrijk de lamsbout met olijfolie en leg de lamsbout op het rooster in de braadslede.
Strooi een beetje zeezout over de lamsbout en zet de lamsbout ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
Neem de blaadjes van de takjes tijm.
Roer in een mengkom de mosterd, honing en tijm door elkaar.
Verhoog de oven temperatuur naar 220°C
Neem de lamsbout uit de oven en bestrijk deze met het mosterdmengsel.
Braad de lamsbout nog ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
Neem de lamsbout uit de braadslede en laat het vlees 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Kook intussen op het fornuis de jus in en breng deze op smaak met zout en peper.
Snijd de lamsbout in plakken en serveer deze met de jus, gebakken aardappeltjes, doperwtjes, peultjes en worteltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lamsbout met tijm, rozemarijn en mosterd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Om te voorkomen dat de vleessappen gelijk verbranden: Met wat minder hitte 180 graden in de oven beginnen en dan wat langer garen tot de kerntemperatuur 54 graden is. Dat maakt dat de vleessappen m... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 7 augustus 2015 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk recept. Kan je mee voor de kramen! Misschien aanvulling op recept: indien nodig bouillon aanvullen. Bij mij verbrande de vleessappen op het allerlaatste moment. Doe ik de volgende keer an... Lees reactie
    Inge Lems gaf dit recept op 25 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven