Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje recept
Orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje recept

Orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding : Mix in een maatbeker de amandelschilfers met de olijfolie tot een amandelpasta. Snijd de witlofstronkjes in twee en verwijder de harde kern. Verwarm de oven voor op 220C Bereiding : Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er enkele nootjes boter over. Schuif 10 min. in een op 220C voorverwarmde oven. Zet de oven op 180C en laat nog 1 uur garen. Smeer ondertussen de amandelpasta op de witlofhelften, verdeel er wat boter over en kruid naar smaak met peper en zout. Leg het witlof in een beboterde oven-schotel en laat 1 uur garen in de oven. Bedek met een vel aluminiumfolie als het witlof bruin kleurt. Kruid het gare gebraad met peper en zout en laat nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Blus de ovenschotel van het gebraad met witte wijn, schraap de braadresten los en giet alles in een steelpannetje. Voeg 1 deciliter vleesbouillon toe en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken. Roer er de mosterd door en kruid bij met peper naar smaak. Afwerking : Snijd het Orloffgebraad in vrij dikke sneetjes en leg op elk bord 1 2 sneetjes. Lepel het mosterdsausje rond het vlees en dien op met witlof en kroketjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven