Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree

Ingrediënten

+ -
print

Voor de rosbief:

Voor de knoflookpuree:

Voor gevuld appeltje:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Pureestamper
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon verwijder de velletjes en maak de teentjes los.
    Schil de aardappels en snij deze in kleine stukjes.
    Maak de schoon en pers deze uit bewaar het sap.
    Maak de schoon en snij deze in stukjes besprenkel het geheel met citroensap.
    Maal de korrels fijn.
    Kneus de .
    Verwarm de .
    Laat de zachtjes smelten.
    Steek de mooi verdeeld in de .
    Meng de rode met de zwarte , en de en laat hierin de een dag marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast keer regelmatig het vlees om.
    Doe de marinade met de in een pan en laat tot een vierde inkoken en zeef het geheel.
    Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Dep de droog (voorzichtig met de ).
    Verhit de en in een pan en braad de aan alle kanten snel bruin.
    leg het vlees in een braadslee en bak het in ongeveer 35 minuten rosé.
  2. roer het braadvocht door de ingekookte marinade.
    Neem het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie laat het op een warme plaats ongeveer 10 minuten rusten.
    Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. doe de in een ovenschaaltje of klein braadpannetje en giet er de overheen met wat zout en plaats een half uur in de oven.
    kook ondertussen de gaar en giet ze af en stamp ze met een pureestamper.
    Voeg zoveel warme toe totdat een smeuïge puree ontstaat en roer er de gesmolten en een scheutje en het er doorheen en breng op smaak met zout en .
    Haal de uit de oven en meng door de aardappelpuree.
    Verwarm het geheel op een laag vuurtje.
    Verwarm de oven tot 200 graden en kook de ’s met de totdat ze zacht zijn.
    Snijd de doormidden, haal voorzichtig het klokhuis eruit en besprenkel met citroensap.
    Vul de met de ’s en plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
    Snijd het vlees in plakken en serveer deze met de jus, de knoflookpuree en het .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • runderbouillon, boter, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter, melk, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
882 kcal
44%3528 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%32 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree