Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rosbief recept
Rosbief recept

Rosbief


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de rosbief 1 uur voor het bereiden uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de citroen en rasp van de citroenschil 1 theelepel zeer fijne citroenrasp.
Meng de olijfolie met de citroenrasp en de paprikapoeder.
Bestrooi de rosbief met peper en zout en smeer hem in met de kruidige olie. Bak hem aan in de hete boter.
Leg het vlees in een ovenschaal of braadslede. Schenk het hete braadvet eroverheen en schuif in de oven. Draai na 10 minuten de oventemperatuur terug tot 160 graden.
Bak tot een kerntemperatuur 48 graden celcius aangeeft of reken 5 minuten per 100 gram vlees. Bedruip de rosbief tussendoor regelmatig met het eigen bakvet. Haal de rosbief uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees in dunne plakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rosbief recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven