Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn in een romige mosterdsaus recept
Konijn in een romige mosterdsaus recept

Konijn in een romige mosterdsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Meng de paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout god door elkaar.
Wrijf de stukken konijn in met het kruidenmengsel.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken konijn hierin rondom bruin.
Neem de konijnstukken uit de pan.
Voeg de olie bij het bakvet en fruit de ui, knoflook en de tijm hierin zachtjes tot deze glazig zien.
wrijf intussen de stukken konijn in met de mosterd.
Voeg de wijn toe aan het uienmengsel en breng het aan de kook.
Leg de stukken konijn in de pan terug en stoof ze met het deksel op de pan in zachtjes gaar.
Keer de konijnstukken regelmatig om zodat deze niet verbrandenof ongelijkmatig gaar worden.
Roer intussen de slagroom met de bloem in een kommetje tot een homogene massa.
Neem de stukken konijn uit de pan en houd ze in een stuk aluminiumfolie warm.
Roer het slagroommengsel door het stoofvocht.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus al roerend op hoog vuur binden.
Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en eventueel nog wat mosterd.
Schenk de saus over het konijn.

Serveersuggesties

Een andere mosterdsoort maakt dit gerecht weer verrassend anders.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijn in een romige mosterdsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven