Iers sodabrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden C.
  2. Zeef het en meng en erdoor.
  3. Maak een kuiltje in het midden en doe , en gesmolten erbij.
  4. Meng goed met een vork.
  5. Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht.
  6. Het moet net van de handen loslaten.
  7. Is het te nat?
  8. Doe er wat bij.
  9. Is het te droog?
  10. Voeg toe.
  11. Vorm twee mooie bollen en leg die op een ingevette, met bloem bestoven bakplaat.
  12. Kerf een ondiep kruis over het hele brood.
  13. Rijstijd is niet nodig, de broden gaan zo de oven in.
  14. Bak ze 10 minuten op 230 graden C., dan nog 15 tot 20 minuten op 200 graden C.
  15. Het brood is gaar als het hol klinkt als je op de onderkant klopt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Iers sodabrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Sodabrood wordt gemaakt met karnemelk. Niet met melk. Het zure in de karnemelk reageert met baking soda en zorgt ervoor dat het brood rijst.
27 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%2128 kcal
Vetten
1 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Iers sodabrood