Kaiserschmarren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Week de in de en laat ze afgedekt staan.(6 uur) scheiden.
  2. Klop de eiwitten met een snufje stijf.
  3. Klop de eigelen met de schuimig op,voeg de gezeefde bloem en de aan de eigelen toe en roer door elkaar.
  4. Schep het stijf geslagen eiwit er bovenop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar.
  5. Niet teveel roeren anders verliest het eiwit zijn luchtigheid.
  6. Roer tot slot de met de door het beslag.
  7. Verhit een koekenpan met een flink stuk boter.
  8. Schep met een pollepel een paar keer de van de bodem, om te voorkomen dat de allemaal op de bodem blijven liggen.
  9. Schep nu de helft van het beslag in de pan.
  10. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin.
  11. Opletten de onderkant wordt snel donker.
  12. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel.
  13. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant.
  14. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarren op borden.
  15. Serveer met bestrooid.
  16. Herhalen met de tweede helft van het beslag.
25
25
25

Variaties op Kaiserschmarren

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaiserschmarren
VariatieAantalGang
Kaiserschmarren met fruit1Nagerechten
Kaiserschmarren1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (12)

Kaiserschmarren heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 12 recensies
RESET

Lekker gerecht het smaakt super goed
Thalia 23 november 2014
Heel lekker en dat eten we altijd wanneer we naar Zuid Tirol gaan en een tussenstop maken in Beieren. We deden dit reeds in mei en gaan in augustus terug; dit lekkere gerecht proeven. Ook in de ber... Lees reactie
Jenny Haesendonclx 17 juni 2014
Ik vindt het zoooooo lekker
Je Oma 27 februari 2014
WOW dit is zo lekker! Alleen als je het voor kinderen maakt - zoals ik - kan er geen rum in.
19 oktober 2013
Is het erg als je er per ongeluk wat water bij deed?
Jan 21 maart 2013
Ik ga dit recept altijd gebruiken.
10 maart 2013
Ik vind dit zo'n goed recept!
31 januari 2013
Een heel leker recept.
Roeland 29 november 2012
Het is best lekker als ze nog warm zijn.
Robpje 24 november 2012
Prima! In het boek "Aus der K.K.Kuche" staat het ietsje anders. Het enige dat ik naar origineel oud recept zou adviseren is het gebruik van (iets meer) bruine suiker (cassonade) in het beslag en geen... Lees reactie
danielmclion 7 april 2012
Cool recept!
5 april 2012
Het is zeer mooi bereid. En het is vooral heel lekker!
Quinten 26 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
466 kcal
23%1864 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaiserschmarren