Kaiserschmarrn met appel-wijncompote

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Splits de en houd de eiwitten apart in de koelkast.
    Klop de eidooiers, 1 eetlepel , de , een snufje en de door elkaar.
    Laat het beslag ca. 45 minuten rusten.
    Was de met warm water en laat ze god uitlekken.
  2. Meng ze met de .
    Rooster het in een droge pan goudbruin.
    Was de met heet water, wrijf hem droog en snijd de schil er dun af.
  3. Pers de uit.
    Schil de en snijd ze in vieren.
  4. Verwijder de klokhuizen en snijd de appel in stukken.
    Breng de appel, de witte , 3 eetlepels en de citroenschil aan de kook.
    Kook afgedekt 8-10 minuten op laag vuur.
    Klop de eiwitten stijf.
  5. Roer de door het beslag.
  6. Spatel het eiwitschuim in 2 porties door het beslag.
    Verhit 1 theelepel in een pan (doorsnede 18 cm) Bak van ca. 1/4 van het beslag in 3-4 minuten op middelhoog vuur een pannenkoek.
  7. Draai om en bak nog ca. 2 minuten.
  8. Snijd de pannenkoek in stukken.
    Bestrooi met 1 theelepel en voeg 1 theelepel toe en karameliseer al roerend.
  9. Houd warm.
    Bak van het overige beslag op gelijke wijze 5 porties kaiserschmarrn.
    Bestrooi voor het serveren met en .
  10. Serveer met de compote.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, wijn, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
709 kcal
35%2836 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaiserschmarrn met appel-wijncompote