Kalkoensalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Verhit in een steelpan 1 eetlepel en fruit de al roerend 1 minuut.
  2. Klop van het vuur af het en de er door tot een dressing.
  3. Breng het op smaak met .
  4. Snijd de in dunne plakjes en de plakjes in dunne reepjes.
  5. Roer in een kom de met , en sherry tot een glad mengsel.
  6. Schep de kalkoenreepjes erdoor en laat het afgedekt 30 minuten in de ijskast marineren.
  7. Maak de schoon, snijd ze in stukjes van 4 cm en de stukken in heel dunne reepjes.
  8. Snijd de stone leeks in stukjes van 4 cm en de stukjes in heel dunne reepjes.
  9. Verdeel de over 4 bordjes.
  10. Schep de alfalfa in het midden van de .
  11. Verdeel de reepjes en stone leeks erover.
  12. Besprenkel het met de helft van de dressing.
  13. Neem de kalkoenreepjes uit de marinade, de marinade wordt niet meer gebruikt.
  14. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kalkoenreepjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  15. Verdeel de kalkoenreepjes over de salade.
  16. Sprenkel de rest van de dressing erover.
25
25
25

Variaties op Kalkoensalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalkoensalade
VariatieAantalGang
Kalkoensalade met olijven en venkel1Maaltijdsalades
Kalkoensalade met champignons1Maaltijdsalades
Kalkoensalade met vleestomaten, rode ui en mosterd1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
152 kcal
7%608 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoensalade