Kaneelbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het broodmix met 2 theelepels , citroenrasp, 2 eetlepels gesmolten en 125 mililiter handwarm water tot een soepel deeg.
  2. Laat het deeg in een kom onder plasticfolie 10 minuten rijzen.
  3. Meng in een kom de , , 2 theelepels en de rest van de door elkaar.
  4. Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 25 cm en een dikte van 1 cm.
  5. Verdeel het rozijnenmengsel erover en laat de randen aan de korte kant vrij.
  6. Rol de lap op en begin aan de korte kant.
  7. Snijd de rol in 8 stukken.
  8. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder plasticfolie nog eens 15 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  10. Bak de kaneelbroodjes in het midden van de oven in 15 minuten bruin en gaar.
  11. Laat ze uit de oven iets afkoelen.
  12. Meng in een kommetje de met 2 theelepels en 1 eetlepel water tot een glazuur.
  13. Strijk het glazuur over de broodjes.
25
25
25

Variaties op Kaneelbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaneelbroodjes
VariatieAantalGang
Kaneelbroodjes1Broodgerechten
Zweedse kaneelbroodjes1Broodgerechten
Finse kaneelbroodjes1Ontbijtgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
176 kcal
8%1408 kcal
Vetten
7 g.
11%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaneelbroodjes