Kook en rijst(3 deciliter) op een laag vuur gedurende ca. 10 minuten
Giet hier melk(1 liter) in de pan er bij en kook dit gedurende ca. 30 minuten op een laag vuur.
Voeg naar smaak zout toe
Laat de pan afkoelen
Maak het deeg:
Maak een soort smalle deegrol en maak hiervan stukjes.
Maak van de kleine stukjes ballen en vervolgens dunne plakken.
Maak hier stapeltjes van, anders worden deze te droog.
Maak de plakjes nog platter met een deegroller; maak deze rond of ovaal.
In Finland beschikt men over een speciale deegroller voor dit pasteitje, de piirakkapulikka
Doe de deegplakjes op een stapel.
Strooi er tarwemeel(2 deciliter) tussen.
Bedek de stapel met een kom of schotel, anders worden ze te droog.
Voor de vulling moeten de plakjes eerst "geborsteld" worden:
veeg voorzichtig met een kwast het tarwemeel(2 deciliter) van de deegplakjes
Doe een deel van de plakjes op de tafel, met de kant waar het meeste tarwemeel(2 deciliter) nog aanwezig is, naar boven.
Doe de vulling op een deegplak, ongeveer 0,5 deciliter per plak en verspreid het.
Vouw de rand er over heen en maak het deeg dicht met de vinger, maak plooien.
Zet de pasteitjes op een ovenplaat met bakpapier (of zonder bakpapier als u er tarwemeel(2 deciliter) op strooit).
Als de pasteitjes gaar zijn, hebben zij een mooi bruine kleur en kunnen er bruine plekjes komen.
Na het bakken dient u de pasteitjes nog te dippen in/ in te smeren met een boter-water(5 deciliter)(2 deciliter) mengsel en bedekt u deze met een theedoek, opdat zij zacht worden.
Het is mogelijk voordat u de pasteitjes dipt/ insmeert, deze in te vriezen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
roggebrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
Koemelk
aardappelpuree kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.