Kip in de wok
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
- Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Plet de knoflookteentjes en laat ze even rusten.
- Snijd de in dobbelsteentjes.
- Doe in een kom de , samen met de , het sap van de twee , 1 eetlepel en tot slot wat en wat zwarte toe.
- Meng dit goed en doe de er bij.
- Snijd de knoflook fijn en doe dit als laatste bij de filet in de marinade.
- Laat dit mengsel een uurtje rusten.
- Maak de wok goed heet met een beetje en bak de filet in ca. 10 minuten gaar.
- Blijf vooral goed roeren.
- Houd alles in beweging zodat het niet aanbrandt.
- Doe er na een paar minuten de sambal bij.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Variaties op Kip in de wok
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Haasje en kip in de wok | 1 | Roerbakgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 281 kcal | 14% | 1124 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 10% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 13% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |