Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Selderijsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van daffodil
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Schil de .
- Rasp de knol.
- Besprenkel de rasp met om verkleuren te voorkomen.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Snijd de geschilde in vieren.
- Verwijder het klokhuis.
- Snijd de appelparten in dunne schijven.
- Hak de tot grove kruimels en houd 4 mooie helften apart voor de garnering.
- Meng en door elkaar.
- Schep de geraspte door de verdunde .
- Breng het mengsel op smaak met en peper.
- Roer de door de salade.
- Schep in het midden van de borden een bergje salde.
- Leg een halve walnoot op de salade.
- Leg appelschijfjes en reepjes om de salade.
- Bestrooi en met notenkruimels.
- Serveer hierbij een witte en fruitige Elzasser Pinot Blanc.
- Lekker met warme toast of warm stokbrood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Carpaccio van courgette met rauwe ham, champignons en walnoten425m
-
Recept
Pittig voorafje van peer met walnoten en gorgonzola410m
-
Recept
Appel-notensalade440m
-
Recept
Cocktail van gerookte kip, mandarijn en bleekselderij415m
-
Recept
Haringcocktail met appel415m
-
Recept
Gerookte zalmcocktail425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- knolselderij en bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 376 kcal | 18% | 1504 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |