Boterkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Roer de boter en suiker tot een mouse-achtig mengsel.
  2. Voeg de en toe.
  3. Meng de , en en voeg dit rustig toe aan het botermengsel.
  4. Voeg een beetje toe als het deeg echt te kleverig is om uit te rollen maar wees er zuinig mee want het maakt het deeg taai.

    Verdeel het deeg in 2 porties en rol het in wat huishoudfolie.
    Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.

    Haal 1 portie uit de koelkast en rol het uit totdat het ongeveer een halve cm dik is.
  5. Steek er vormpjes uit.
  6. Doe de steker af en toe in wat zodat het deeg niet blijft plakken.

    Bak de koekjes 8 tot 12 minuten in de oven, totdat ze een goudkleurig randje hebben.
  7. Laat ze afkoelen terwijl je dit herhaalt met het andere stuk deeg.

    Glazuur:
    Doe een paar eetlepels net niet kokend water in een grote kom.
  8. Voeg hier de gezeefde door.
  9. Voeg eventueel nog wat toe.
  10. Het moet een dikke pasta worden.
  11. Kleur de pasta naar wens.
  12. Voeg eventueel wat smaakstof toe voor een lekker smaakje.
25
25
25

Variaties op Boterkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boterkoekjes
VariatieAantalGang
Boterkoekjes2Taart en gebak
Galettes au beure (boterkoekjes)1Koekjes
Kokos/cranberry-boterkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Boterkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Super recept ik en Jennifer gaan het zeker gebruiken.
Coelee 18 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1042 kcal
52%4168 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
9 g.
49%36 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
18%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
36%8 g.
Koolhydraten
122 g.
46%488 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
7 mg.
0%28 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boterkoekjes