Konijn á l'Auvergne
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak het schoon.
- Bewaar de lever en de niertjes.
- Hak het in kleine stukken van maximaal 10 cm.
- Neem een grote braadpan en bak de aan zonder olie of .
- Haal ze als ze bruin zijn uit de pan en doe een beetje bij het spekvet.
- Als het vet gaat walmen, doe dan de stukken in de pan en braad de stukken mooi goudbruin.
- Giet vervolgens het vet af.
- Doe de er bij, wat en wat en laat het geheel ca. 30 minuten sudderen.
- Maak intussen de rest klaar voor gebruik:
- Kneus de knoflookjes met velletje en laat ze 10 minuten rusten.
- Maak de schoon en snij hem in dunne plakjes.
- Snij de in dunne ringen van ca 2 mm.
- Snijd de in ringetjes en de stang in plakjes.
- Snijd tot slot het witte gedeelte van de ook in dunne plakjes.
- Hak nu de knoflook klein.
- Neem een wok en doe een beetje en bak de uitjes goudbruin.
- Doe er vervolgens de , , en de knoflook bij.
- Roerbak alles in twee à drie minuten beetgaar.
- Giet dan de kalfsbouillon en de witte wijn erbij en kook het geheel iets in.
- Als het gaar is, doe dan de groenten met de jus uit de wok bij het .
- Snijd nu het levertje klein en voeg dat samen met de niertjes toe aan het gerecht.
- Voeg er iets bij en weer een beetje .
- Tot slot strooit u er een theelepeltje over.
- Laat alles nog een half uurtje op een zacht vuurtje sudderen.
- U kunt dit gerecht af laten koelen en bijvoorbeeld de volgende dag weer even opwarmen, dan is de smaak nog beter en maakt dit gerecht ideaal voor als u gasten heeft.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Konijn in tomatensaus42u30m
-
Recept
Tam konijn42u30m
-
Recept
Portugees konijn met sjalotjes43u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 219 kcal | 10% | 1314 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |