Krentenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smelt de in een pannetje (niet laten verkleuren).
    Hak de en fijn.
    Doe de , verse in een schaaltje met 50 milliliter lauwe en een beetje .
    Laat het mengsel even staan.
    Week het gekonfijte fruit, en in 50 milliliter .
    Meng in een kom meel met , , geraspte , , en .
    Voeg het gistmengsel, de helft van de (gesmolten), 200 milliliter lauwe en meng het deeg met een mixer.
    Voeg langzaam de andere helft van de gesmolten , het gekonfijte fruit, de en toe.
    Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur staan.
    Het deeg vervolgens uitrollen tot het 3 á 4 centimeter dik is.
    Strooi een beetje in de bakvorm en doe het deeg hierin.
    Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
    Besmeer het gebakken brood met en strooi er veel overheen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Krentenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Krentenbrood
VariatieAantalGang
Krentenbrood2Broodgerechten
Krentenbroodtosti met brie, appelstroop en appel1Broodgerechten
Krentenbroodsandwich met marmelade en jonge kaas1Sandwiches

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1333 kcal
66%5332 kcal
Vetten
85 g.
121%340 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
142 g.
54%568 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krentenbrood