Kruidenolie en kruidenazijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Azijn en oliën
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Zelf een heerlijk aromatische olie of azijn maken is heel makkelijk.
- Er is alleen geduld voor nodig.
- het kruid geeft pas na twee tot drie weken z’n heerlijke smaak af.
- Kies een mooie schone fles en steek daar een tak van uw lievelingskruid in.
- Bijvoorbeeld , , , of .
- Ook kunt u een mengsel van gebruiken.
- Schenk de fles vol met een goede of een andere olie.
- Het kruid moet helemaal onder de olie staan.
- Sluit de fles goed af en laat het kruid ongeveer 3 weken intrekken op een koele donkere plaats.
- Schenk de olie daarna door een fijne zeef en bewaar hem in een goed gesloten fles op een koele donkere plaats.
- Zo blijft de olie maximaal 6 maanden goed.
- Op dezelfde manier kunt u kruidenazijn maken.
- Gebruik daarvoor witte wijnazijn als basis.
- Een kruidentakje in de fles staat wel heel leuk, maar komt de smaak niet ten goede.
- Na een tijdje zorgt het voor een bittere, onaangename smaak.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bbq-kruidenolie410m
-
Recept
Kruidenolie410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 119 kcal | 5% | 119 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 3 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |