Kruidig Italiaans Tomatenbrood
- Herkomst Italie
- Categorie Broodgerechten
- Tomatenbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een kleine koekenpan.
- Doe er de fijngesneden en kruiden in en fruit 2 minuten.
- Zorg dat de niet bruin wordt omdat hij dan bitter wordt.
- Neem zo nodig de pan van het vuur.
- De kruiden zullen blijven bakken in de hete olie.
- Volg verder methode 1 of 2 Methode 1:
- Verder met de broodbakmachine:
- Doe alle ingrediënten behalve de in de door de fabrikant van de machine aanbevolen volgorde in de broodvorm.
- Stel in op witbrood, medium korst.
- Druk op start.
- Dep de als ze in olie ingelegd zijn droog.
- Hak de of knip ze met een keukenschaar.
- Doe ze in het deeg na de eerste kneding of na het piepsignaal.
- Methode 2:
- Voor bakken in de oven:
- Kneed alle ingrediënten behalve de 20 minuten met de hand of zet een broodbakmachine op deegprogramma en laat de ingrediënten daar 20 minuten in kneden.
- Zet de machine vervolgens uit, ook al is het programma nog lang niet afgelopen.
- Neem de deegbal en leg deze bij gewone kamertemperatuur op de aanrecht, met een theedoek er losjes overheen.
- Na 30 minuten meng je de in stukjes geknipte tomaat door het deeg.
- Laat de bal nog 10 minuten onder de theedoek rusten.
- Bestrooi de aanrecht licht met of griesmeel en rol de bal uit of druk deze plat met je handen tot een platte ronde schijf.
- Leg deze op een ingevette bakplaat en bestrooi de bovenkant nog eens met of griesmeel.
- Druk met je vingers nog eens puntjes overal in het deeg voor een leuker uiterlijk.
- Leg een theedoek over de bakplaat en laat alles 35 minuten rijzen.
- Het volume hoeft niet persé te verdubbelen.
- De oven voorverwarmen tot zo’n 200°C.
- Het brood ongeveer 30 minuten bakken, totdat het aan de onderkant hol klinkt als je het omdraait en erop klopt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (1)
Kruidig Italiaans Tomatenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 185 kcal | 9% | 1480 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |