Lever pate (Leverpostej)
- Herkomst Denemarken
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van stenaks
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Blender
- Braadslee
- Braadpan
- Oven
Bereidingswijze
- Smelt de in een braadpan op een matig vuur.
- Roer de erdoor en laat dit 2 minuten garen.
- Voeg de en de room toe en roer dit goed door.
- Laat deze roux 5 minuten zachtjes koken.
- Haal het van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Plaats alle ingrediënten behalve de plakjes in een blender of foodprocessor.
- Verwerk het geheel tot een gladde massa.
- Bekleed een broodvorm van 1 liter dakpansgewijs met de plakjes .
- Laat de uiteinden over de randen hangen.
- Schenk het levermengsel in de broodvorm en vouw de einden van de er overheen.
- Dicht het geheel goed af met aluminiumfolie en plaats in een grote braadslee.
- Vul de braadslee met water zodat de vorm tenminste tot de helft in het water staat.
- Bak de pate in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
- gedurende 1,5 uur.
- Laat de afkoelen en plaats het daarna ten minste 2 uur in de koelkast.
- Serveer de Leverpostej op een stevig brood met een stukje asier of Rod beder
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 544 kcal | 27% | 2176 kcal |
Vetten | 42 g. | 60% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |