Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kook een room van , , maïzena en extract
    Pan van het vuur halen
    en er door roeren
    In de beslagkom schenken en laten afkoelen 30 min.
    Voeg , en droge toe
    Maak hier een elastisch deeg van
    Deeg halveren (2 x 400 gram) en opbollen,
    dek een deel deeg af en leg weg
    Deel de 400 gr weer door de helft (2 x 200 gr)
    Voeg aan een deel 15 gr en 15 gr toe tot een egaal deeg
    het laatste stuk ook 5 gr en 5 gr tot een egaal deeg
    Bol deze twee ook op en leg weg
    Laat de degen 90 min rijzen (of leg in de koelkast voor 12 uur)
    Verdeel elke bal in 2 stukken
    Een helft in drie delen, de andere in 4 delen
    Je hebt nu 7 stukken van drie kleuren
    Maak van de lichtbruine stukken pillen van 21 cm
    Rol de donkerbruine pillen uit en rol om de lichtbruine pil.
    Rol het witte deeg uit en rol deze daar weer omheen
    Rol de 7 pillen tot 42 cm
    Snijd ze half door 21 cm
    Leg ze in een ingevet bakblik, bekleed met bakpapier
    Laat ze verdubbelen in 60 minuten
    Verwarm de oven tot 200ºc.
    Bestrijk het brood met .
    Bak in 35 minuten gaar
    Na het bakken direct lossen op een rooster
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, melk, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
164 kcal
8%3280 kcal
Vetten
7 g.
11%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%420 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
3%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Luipaardbrood