Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelpannenkoekjes met stroopsaus recept
Appelpannenkoekjes met stroopsaus recept

Appelpannenkoekjes met stroopsaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng het zelfrijzend bakmeel , de suiker en de kaneel in een kom en druk een kuiltje in het midden. Klop het ei samen met de melk los en giet de vloeistof in het kuiltje. Roer de droge ingrediŽnten met een houten lepel geleidelijk door de melk tot je een glad beslag hebt. Roer de geraspte appel erdoor.
Smelt de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep lepels beslag in de pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.
Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant droog is en gaatjes vertoont en bak ook de andere kant goudbruin. Draai indien nodig, het vuur hoger. Houd de pannenkoekjes warm op een bord en ga door met het bakken tot het beslag op is.
Tussendoor boter toevoegen is niet nodig.
Smelt voor de stroopsaus de boter met de ahornsiroop al roerend in een pan op laag vuur. Schenk de warme stroopsaus over de pannenkoekjes voor je het serveert.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelpannenkoekjes met stroopsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven