Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balkenbrij recept
Balkenbrij recept

Balkenbrij


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vlees koken in de bouillon tot het uit elkaar valt. Dan het vlees fijn snijden, draderig.  2 theelepels kruidnagel en nootmuskaat toevoegen. Op lage pit laten koken, roeren en gelijkmatig de boekweitmeel erbij doen tot een dikke massa. 3 x laten ploffen en in de omgewassen schaaltjes of kommetjes doen. Een dag laten rusten en als het is afgekoeld in de koelkast zetten. Dikke plakken snijden en heet bakken. Lekker op brood met een beetje peper en zout. Kan ook in de vriezer voor een tijdje. Wij aten dit altijd na de Kerstnacht, maar nu eten wij dit altijd in de slachtmaand.

Allergenen Informatie

Voor dit balkenbrij recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven