Eierprut

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snipper ze fijn.
  2. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in stukjes.
  3. Maak de schoon en hak ze fijn.
  4. Snijd de in dunne, halve ringetjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
  5. Verhit de in de hapjespan lichtbruin.
  6. Voeg al roerend de met iets toe.
  7. Bak de kort lichtbruin en laat ze afgedekt in 1/2 uur gaar stoven.
  8. Voeg al roerend de met toe en bak het geheel gaar.
  9. Voeg al roerend de toe en bak het geheel gaar.
  10. Klop de in een kom los en bak ze in een koekenpan rul en droog.
  11. Giet het overtollige vocht van het uienmengsel af.
  12. Voeg al roerend het eimengsel toe.
  13. Roer het geheel tot een droge massa.
  14. De eierprut is lekker op .
  15. Bestrooi het gerecht met . (Dit is een eigen bedacht recept).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Eierprut heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt me een lekker recept
reemster 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
224 kcal
11%896 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eierprut