Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse aardappelflensjes recept
Italiaanse aardappelflensjes recept

Italiaanse aardappelflensjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar. Roer de melk met de eieren en bloem tot een glad beslag. Halveer de tomaatjes, snijd de in de lengte in vieren en vervolgens in stukken van 2 cm. Giet de aardappelen af en stoom ze in enkele minuten droog op laag vuur. Prak ze zo fijn mogelijk en roer de puree door het beslag, roer het beslag glad en wrijf het indien nodig door een zeef. Verhit steeds een klontje boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak 8 flensjes van het beslag. Houd de flensjes warm onder aluminiumfolie. Afwerking: verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in 10 minuten lichtbruin. Bak de tomaten en de kruiden even mee zodat ze zacht worden, bestrooi het geheel met knoflookpoeder en schep de monchou erdoor. Leg op elk bord 2 flensjes, schep het groentemengsel erop en vouw ze dubbel, garneer met de rucola.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse aardappelflensjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven