Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalkoensalade recept
Kalkoensalade recept

Kalkoensalade


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verhit in een steelpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de kerriepoeder al roerend 1 minuut. Klop van het vuur af het sinaasappelsap en de mayonaise er door tot een dressing. Breng het op smaak met zout. Snijd de kalkoenfilet in dunne plakjes en de plakjes in dunne reepjes. Roer in een kom de maizena met sojasaus, gembersiroop en sherry tot een glad mengsel. Schep de kalkoenreepjes erdoor en laat het afgedekt 30 minuten in de ijskast marineren. Maak de worteltjes schoon, snijd ze in stukjes van 4 cm en de stukken in heel dunne reepjes. Snijd de stone leeks in stukjes van 4 cm en de stukjes in heel dunne reepjes. Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Schep de alfalfa in het midden van de veldsla. Verdeel de reepjes worteltjes en stone leeks erover. Besprenkel het met de helft van de dressing. Neem de kalkoenreepjes uit de marinade, de marinade wordt niet meer gebruikt. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kalkoenreepjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar. Verdeel de kalkoenreepjes over de salade. Sprenkel de rest van de dressing erover.

Allergenen Informatie

Voor dit kalkoensalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven