Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luxe ciabatta tosti recept
Luxe ciabatta tosti recept

Luxe ciabatta tosti


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de courgette in de lengte in plakken. Maak de paprika's schoon en snijd ze beide in vier platte stukken. Verhit een contactgrill of roosterpan droog voor en rooster hierin de groentestukken aan beide kanten, zodat ze een goudbruin geroosterd streeppatroon krijgen. Knip de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in stukjes (of gebruik een eetlepel gedroogde basilicum). Rasp de grana pardano kaas, ongeveer 100 gram. Snijd het brood als een envelop open en pluk er wat broodkruim uit. Zorg dat hij niet breekt of dat je te ver door en door snijdt! Vul het brood, dat plat ligt, in lagen met de ham, courgette, paprika en spinazie. Meng de Huttenkase met de basilicumreepjes, de geraspte kaas en wat zout en peper en strijk dit voorzichtig over de vulling. Pas op dat het brooddeksel niet breekt. Kwast het brood aan de buitenkant in met wat olijfolie. Rooster het brood in de grillpan (verzwaard met een bord) aan beide kanten 5.5 minuten of gebruik de contactgrill, dan is de roostertijd 4.5 minuten in totaal. Het brood wordt goudbruin aan de buitenkant en warm van binnen, zodat de kaas smelt. Snijd het brood diagonaal in vier punten, leg ze per twee op elkaar op een bedje van rucola op een bordje en steek er een prikker door.

Serveersuggesties

Lekker als brunchgerechtje met een frisse witte wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit luxe ciabatta tosti recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven