Manzo Arrosto (ossenhaas met hartige taartjes, pittige spitskool en sambucca-saus)
- Herkomst Italie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ossenhaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van ricenpat
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Bereiding:
- Aardappelen, en klein gesneden opzetten in koud water met en aan de kook brengen.
- Ondertussen twee eitjes in een kom loskloppen met een scheutje , (geraspt) en en .
- Als de groenten gaar is, door een pureeknijper drukken.
- En alles mengen met het eimengsel.
- Vul de vormpjes voor 2/3 en zet ze koud in de koelkast.
- Pak ze 15 minuten voor serveren uit de koekast en bak ze af gedurende 10 minuten op 200 graden celsius.
- Garneer ze met bieslook en meteen serveren.
- heel kort grillen aan twee kanten.
- Bij doorgeven hoofdgerecht nog even na garen in de oven (ongeveer 10 minuten, ligt aan de dikte op 165 graden celsius).
- Als laatste en zouten.
- julienne snijden (dunne reepjes) en wassen.
- Snijd ondertussen de , en panchetta klein.
- Stamp (vijzel) het rode pepertje klein.
- Bak vervolgens de panchetta uit en voeg daarna de en en als laatste het rode pepertje toe.
- Blus alles af met de witte wijn.
- Voeg hierna de toe en breng op smaak met en .
- Laat ongeveer 10 minuten doorsudderen.
- Warm de pan en voeg de en de toe.
- Blus vervolgens met de Sambucca.
- Voeg hierna de yante en toe.
- Breng op smaak met en .
- Zeef de saus en voeg het klontje boter toe.
- De saus nu opschuimen met staafmixer en serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter, roomboter, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- melk, roomboter, roomboter, room, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 479 kcal | 23% | 1916 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |