Gehakt rul bakken, uit de pan halen en reserveren.
In hete olijfolie uien, knoflook, nootmuskaat, kaneel en chilipeper kort fruiten op hoog vuur.
Blussen met tomatenpuree, even laten intrekken, opnieuw blussen met witte wijn en aanbaksel goed losroeren.
De gehakt, gepelde tomaten, thijm, oregano, ¼ bouillonblokje toevoegen en aan de kook brengen.
Verder sudderen op laag vuur (ongeveer 2 uur) tot alle vocht bijna verdwenen is.
Aardappelen voorbereiden:
Aard schillen en 10 minuten voorkoken.
Laten afkoelen en in plakjes van 0,5 cm snijden.
Aubergines voorbereiden:
Aubergines afspoelen.
In plakken van 0,6 cm snijden en besprenkelen met citroen tegen verkleuren.
Plakjes in diep bord in olijfolie drenken.
Op heet vuur in koekenpan langs beide kanten bakken tot er bruine vlekjes op ontstaan.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Bechamelsaus voorbereiden:
Boter in pannetje met dikke bodem smelten.
Beetje bij beetje bloem toevoegen tot het een dikke brij vormt, tegen het droge aan.
Zeer kort bakken.
In een keer een halve liter melk toevoegen, losroeren met een garde en aan de kook brengen.
Blijven roeren tot het mengsel dikker wordt.
Net zo dik worden als een stevige pap, dus eventueel melk toevoegen.
, ¼ bouillonblokje(0.25)(0.25) en kaas(50 gram)(100 gram) toevoegen.
Van het vuur af, voorzichtig en zeer snel de eierdooiers(3) door de bechamelsaus kloppen. (De saus mag vooral niet te heet zijn, anders zouden de dooiers stollen, waarbij de saus gaat schiften).
Grote schaal invetten.
Beginnen met 1 laag aardappelschijfjes.
Heel klein beetje geraspte kaas(50 gram)(100 gram) overheen strooien..
Daarna een laag aubergineplakjes.
Flinke laag gehaktsaus.
Weer een laag aardappelschijfjes.
Weer een klein laagje kaas(50 gram)(100 gram).
Weer een laag aubergine.
Weer een laag gehaktsaus, etc.
tot alles op is behalve geraspte kaas(50 gram)(100 gram).
Geheel bedekken met bechamelsaus en daaroverheen een flinke laag (de rest) geraspte kaas(50 gram)(100 gram).
¾ uur a 1 uur in de oven laten garen tot er een korstje bovenop is ontstaan.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Gluten
wijn, bouillonblokje, bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn, bouillonblokje, bouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
Koemelk
kaas, parmezaanse kaas, bouillonblokje, boter, kaas, bouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, parmezaanse kaas, boter, melk, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas, parmezaanse kaas, kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Lactose
kaas, parmezaanse kaas, boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas, parmezaanse kaas, kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.