Naan brood
- Herkomst India
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van toulerrach
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Zeef
Bereidingswijze
- Meng met een vinger de en de door elkaar.
- Laat het mengsel 10 minuten op een warme plek staan tot het gaat borrelen.
- Zeef de en het in een schaal.
- Roer met een pollepel achtereenvolgens het gistmengsel, het ei en de erdoorheen tot je een soepel deeg hebt.
- Strooi wat op het werkblad en je handen.
- Kneed het deeg 5 minuten tot het glad en elastisch is.
- Vet een schaal in en de het deeg erin.
- Dek de schaal af met licht ingevette en zet hem ongeveer 1 uur op een warme plek, todat het deeg 2 keer zo groot is.
- Haal de folie eraf en kneed nog eens.
- Kneed het deeg in 4 gelijke stukken en kneed wat komijnenzaadjes door elk stuk (hoeft niet).
- Rol elk stuk uit tot de vorm van een druppel.
- Verwarm een bakplaat onder en hete grill.
- Leg de broden op de hete bakplaat en vet de beide kanten in met de gesmolten .
- Gril de broden 2 minuten per kant tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Knoflook Naan brood44u30m
-
Recept
Frans stokbrood (brood)423u55m
-
Recept
Boeren volkoren brood43u
-
Recept
Brood met melk43u
-
Recept
Focaccia (Italiaans brood)41u30m
-
Recept
Donkerbruin brood uit de broodbakmachine42u30m
Variaties op Naan brood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Knoflook Naan brood | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklopt ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- yoghurt en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, yoghurt, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, yoghurt, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1247 kcal | 62% | 4988 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 13% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |