Naanbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 200 graden C.
  2. Meng , , bikarbonaat en .
  3. Klop het .
  4. Smelt de .
  5. Voeg toe aan meelmengsel en roer kort om.
  6. Voeg dan gesmolten en toe.
  7. Roer kort om.
  8. Voeg dan beetje bij beetje toe tot een glad mengsel ontstaat.
  9. Leg een theedoek over de kom en laat 2 uur rijzen.
  10. Kneed het deeg ongeveer 2 minuten goed door.
  11. Verdeel in 8 stukken en rol ieder deel tot een 15 centimeter lang ovaal.
  12. Maak aan een kant vochtig en leg het vochtige deel neer op een met besmeurde ovenschaal.
  13. Smeer een beetje op de bovenkant en bak in 8-10 minuten tot het deeg goudbruin is geworden.
25
25
25

Variaties op Naanbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Naanbrood
VariatieAantalGang
Tandorieburgers met naanbrood en mangochutney1Gevogelte
Kip korma op naanbrood1Gevogelte
Naanbroodje anders met kaas, ui en komkommer1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, yoghurt, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Naanbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zonde om als je nog 2 uur moet laten rijzen je oven al die tijd op 200 graden te laten staan, kan wat mij betreft later in het recept terug komen ;)
Maarten 8 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
442 kcal
22%1768 kcal
Vetten
2 g.
4%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
87 g.
33%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Naanbrood